احتفلي **طريقة عمل جاتوة الباباز بالصور**


جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

بس يا سلام لو يخترعولنا حاجة تصور الريحة والطعم

المكونات

جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

3 معالق زبدة وممكن سمنة بدرجة حرارة المطبخ
نصف كوب سكر
نصف كوب لبن دافئ
2 كوب دقيق منخول مع رشة ملح
4 بيض احمر بدرجة حرارة المطبخ
فانيليا وبشر نصف ليمونة
قطعة خميرة بيرة مهروسة في نصف معلقة سكر
سيرب( شربات يا ختي ) خفيف ( 1سكر +اماء + نص لمونة عند الغليان
(وانا بحط فص مستكة ومسمار قرنفل بيدي طعم شرقي رهيب )
كريم شانتيه للتزيين
الطريقة
اولا نحط اللبن الدافئ عالخميرة وندوب ونسيبها تشتغل وتنشط


هنحط السكر والزبدة

جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

نضرب شوية لحد ما ينعموا ويندمجوا

جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

نضيف البيض والفانيليا وبشر اللمون

جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

نضرب شوية بمضرب سلك لحد ما يندمجوا

جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

نضيف اللبن بالخميرة

جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

نضيف الدقيق على 3 دفعات ونقلب كويس كل مرة




جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

هنوصل لعجينة في قوام الكيك العادي يا بنات مش المعجنات ولو حسيتيها ناشفة زودي ربع كوب لبن دافئ

جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

سبيها متغطية في مكان مقفول زي الفرن مثلا لمدة ساعتين لحد ما تخمر وترتفع لازم والا هتكتم لان ما فيهاش بودر
وفي الوقت دة اعملي الشربات وسبيه يبرد

بعد ما تخمر صبي العجينة بواسطة معلقة في قوالب باباز
(اللي بتبقى مخرومة من النص دي )

او كب كيك وتكون مدهونة زيت خفيف
انا عندي قوالب كب كيك وميني تارت ومعنديش قوالب باباز



جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

دخلي القوالب فرن 180 متسخن من ربع ساعة
وسبيها حوالي تلت ساعة او 25 دقيقة بالكتير
خرجيها هتلاقي لونها دهبي وريحتها تحفة

جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

اول ما تخرج فورا وهيا سخنة اسقيها بالسيرب الخفيف البارد
الافتكاسة بقة اني خرمت الكيكة من النص بقمع قديم او ممكن غطا ازازة
هتسبيها تبرد وبعدين تقطعي الكب من النص بالورب شوية ومش للاخر
شوفوا اسفنجية ازاي من جوة

جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

احشيها كريم شانتية وزينيها براحتك

جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

ولازم لازم تحطيها في التلاجة الاول لان الجاتوه دة بيتقدم بارد والطعم بيفرق في التلاجة بجد

جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة
جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة



جاتوه الباباز * لذيذ وشيك *واكيد سهل  من عند لوزة

0 التعليقات:

شارك بردك وضع بصمتك

الرجاء تجنب وضع الروابط المختصرة أو الإشهارية وكذلك عدم الخروج عن طلب الموضوع أو التعرض لأحد الديانات.

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
copyright © 2013. فتكات اليوم - All Rights Reserved
Template Created by konozblog | تطوير و تعريب مدونة كنوز مدونتي
المدونة لدى Blogger